Airless verfspuiten – wel of niet spuiten

Een veelgestelde vraag die mij de laatste tijd is gesteld, is: Moet ik een verfspuit gebruiken voor mijn project? Nadat we het op ons laatste project hebben gebruikt – met groot succes – is onze voorliefde definitief omgeslagen in het gebruik van een Airless Spuitpistool. Maar voordat u uw rollers weggooit en naar buiten rent en de investering doet, volgt hier een samenvatting van de basisprincipes en een paar belangrijke details om u te helpen beslissen of het geschikt is voor uw project.

Waarom een ​​verfspuit gebruiken?

  • Tijd. Het gebruik van een airless verfspuit is extreem snel om verf aan te brengen, veel sneller dan het gebruik van een roller of kwast. Voor ons laatste project heb ik in minder dan een uur in mijn eentje het hele huis voorzien van een verflaag!
  • Afwerking / Kwaliteit. Een gelijkmatige verflaag en consistente afwerking. Bij correct gebruik zorgt een verfspuit voor een gelijkmatige en consistente afwerking van uw lak. Hoewel dit gepaard gaat met ervaring en betwistbaar kan zijn als het beter is dan traditionele technieken wanneer je begint.
  • Gebruiksbereik. Verfspuiten kunnen worden gebruikt op een breed scala aan oppervlakken en afwerkingen. Zowel binnen als buiten, gladde en ruwe materialen – ze zijn aanpasbaar.

Waarom geen verfspuit gebruiken?

  • Kosten. Extra kosten voor het kopen of huren van een spuitpistool en materialen om de voorbereiding te voltooien. Over het algemeen ga je door meer verf dan je zou rollen – dit komt van verf die van de muren stuitert en niet wordt aangebracht en er meer verf op de muren wordt aangebracht. Hoewel ik dit niet kan kwantificeren (en ik zou verwachten dat het met ervaring zal verminderen), schat ik ruwweg dat we 1/3e meer verf hebben gebruikt.
  • Voorbereiden en opruimen. Hoewel het aanbrengen van de verf snel gaat, moet u rekening houden met de extra tijd en moeite die nodig is voor de voorbereiding en het opruimen. Als je een airless spuitbus gebruikt, gaat verf overal naartoe – als je het binnen gebruikt, krijg je een mistwolk van verf die zich op alles en nog wat nestelt. Je moet grondig zijn in je voorbereiding om alles te bedekken en af ​​te plakken waar je geen verf op wilt hebben. Na elk gebruik van de machine moet u deze een schone, doorspoelbare verf geven vanuit de leidingen, pomp, pistool en spuittips, zodat deze niet in de machine opdroogt wanneer u stopt met gebruiken.
  • Moeilijkheid. Iedereen kan zich op zijn gemak voelen door een roller in een dienblad te dompelen en aan de muur te hangen, er kan niet veel mis gaan en wat er mis gaat, is eenvoudig te repareren. Hoewel een dure machine met meerdere onderdelen en nieuwe toepassingstechnieken die nodig zijn om te leren, ontmoedigend kan lijken. Zoals met alles is er een leercurve – het is in het begin steil, maar eenmaal begrepen kan het net zo comfortabel worden als het gebruik van een borstel.

Wanneer een verfspuit gebruiken?

Niet alle projecten zijn geschikt voor het gebruik van een verfspuit huren en u moet beslissen of dit het beste is voor uw werk. Ik ben van plan om in de toekomst airless spuitpistolen te blijven gebruiken waar we een compleet huis doen en tijdsverplichtingen hebben, maar ik zou dit niet voor elke klus doen, hier is waarom.

  • Kleine ruimtes. Gebruik een roller en kwast. De extra voorbereidingstijd zal u misschien niet veel tijd besparen.
  • Bezette huizen. Als je al in je huis woont, raad ik je aan om bij de traditionele schilderkunst te blijven. Te veel risico om bestaande afwerkingen te beschadigen en tijd om voor te bereiden om ervoor te zorgen dat u verfspray bevat, en u zou niet de voordelen van schaal krijgen omdat u waarschijnlijk één kamer tegelijk zou schilderen.

Hoe een verfspuit te gebruiken

Advies over het gebruik van een verfspuit kan uitgebreid zijn en er zijn veel meer gekwalificeerde mensen die ‘How To’-handleidingen online hebben geschreven, dus ik zal niet proberen het wiel opnieuw uit te vinden. Als u de beslissing neemt om een ​​verfspuit te gebruiken, kunt u het beste een lesje krijgen van iemand die er ervaring mee heeft; ten tweede en de meest waarschijnlijke optie, besteed wat tijd aan het online onderzoeken van technieken en het bekijken van YouTube-video’s, er zijn voldoende bronnen beschikbaar om u op weg te helpen. Naast het leren aanbrengen van de verf, is het belangrijk om te begrijpen hoe de machine werkt, hoe deze moet worden schoongemaakt en onderhouden.

Een informatief begin over het begrijpen van airless verfspuiten en de machine staat in een document van Graco genaamd The Basics of Airless Spraying.

Welke verfspuit moet ik gebruiken?

Onze ervaring tot nu toe is met commerciële spuitpistolen – eenheden die een professionele schilder kan gebruiken. Er is een breed scala aan kleinere en goedkopere eenheden – die hun plaats hebben – maar die naar mijn mening niet geschikt zijn om een ​​heel huis in een snel tijdsbestek te schilderen. We hebben in de loop van de tijd ontdekt dat je met een verscheidenheid aan producten krijgt waar je voor betaalt, dus mijn aanbeveling is om de echte deal te gebruiken en een beetje extra uit te geven voor kwaliteit. Bij dit project hebben we aanvankelijk rondgekeken en een goedkope eenheid gehuurd ($ 150 voor 5 dagen) en hoewel het er voldoende uitzag, kwam het niet door de eerste verflaag en moest het bijna onmiddellijk worden geretourneerd. Het huren van een professionele unit is duurder (ongeveer $ 250 per dag bij gerenommeerde verhuurbedrijven), maar geeft u de zekerheid die u nodig hebt. We gebruikten een airless-spuittoestel van Graco terwijl we op The Block waren en bleken een fantastische keuze te zijn en hebben ook van Kennard’s gehuurd.

TotSpuiten of niet spuiten? Ik kan niet voor u beslissen, maar vertrouw erop dat dit alle eerste vragen zal beantwoorden om u te helpen beslissen.

About The Author

Reply