Bad- en hamamdoeken Hygiëne

We gebruiken elke dag handdoeken – handdoeken om te baden, handdoeken om ons gezicht te wassen en handdoeken om onze handen af ​​te drogen. Maar u zult er misschien nooit aan denken hoe een gebrek aan goede hygiëne van badhanddoeken uw gezin ziek kan maken.

Sommige mensen gebruiken hun bad- en hamamdoeken graag opnieuw, terwijl anderen een badhanddoek maar één keer gebruiken voordat ze deze in de vuile wasmand gooien. Sommigen zullen de handdoeken meerdere keren gebruiken, hetzij omdat ze vinden dat het niet vies is, ze een hekel hebben aan wassen, of ze proberen water te besparen en een groene levensstijl te leiden. U zou moeten kunnen voelen hoe “vuil” uw handdoek is na het baden. Als je veel hebt gesport en veel hebt gezweet of een baan hebt gehad waarbij je vies moet worden, zoals een bouwvakker, moet je misschien je bad- en hamamdoeken vaker wassen dan andere mensen. Hoe dan ook, je moet je badhanddoek niet langer dan een week gebruiken vanwege het stof en de huidcellen die zich erop kunnen verzamelen.

Als je denkt dat je badhanddoek prima is voor een ander gebruik voordat je hem gaat wassen, overhandig hem dan over de douchestang of het handdoekenrek om hem aan de lucht te laten drogen. Zorg ervoor dat u de handdoek controleert, omdat het drogen aan de lucht een schimmelgeur kan veroorzaken. Als dit gebeurt, gooi de handdoek dan in de was met een of twee kopjes azijn of een kopje ammoniak. Dit zou moeten helpen de schimmelgeur te verwijderen en uw handdoeken weer een frisse geur te geven.

Handdoeken dienen vaker gewassen te worden dan de bad- en hamamdoeken. Naast meer handen wassen, hebben mensen de neiging om de handdoeken ook te gebruiken om gemorste tandpasta, lotions en zeep op te vegen, wat betekent dat de handdoek vaker moet worden gewassen. De handdoeken van uw gastenkamer zullen waarschijnlijk niet zo veel worden gebruikt als die in uw persoonlijke badkamer, dus u kunt waarschijnlijk wat langer doorgaan zonder ze te wassen.

Washandjes moeten vaker worden gewassen dan handdoeken, omdat ze make-up, lotion of olie van je gezicht kunnen bevatten. Gebruik je washandjes maar een paar keer voordat je ze in de was gooit. Als iemand in het huishouden verkouden of grieperig is, moet u extra voorzichtig zijn met uw handdoeken. Die persoon moet zijn of haar eigen set handdoeken hebben om verspreiding van ziektekiemen te voorkomen totdat hij of zij beter is.

Wanneer u handdoeken wast, moet u de heetste waterstand gebruiken om ervoor te zorgen dat ziektekiemen en bacteriën worden gedood. Heet water kan echter vervaging veroorzaken, dus als je gekleurde handdoeken hebt, moet je ze scheiden in gelijke kleuren voordat je ze apart wast. Als er vlekken op uw handdoeken komen, gebruik dan kleurveilig bleekmiddel, tenzij u witte handdoeken heeft. In dat geval kunt u gewoon bleekmiddel gebruiken. Sommige van de nieuwere wasmachines hebben speciale instellingen voor handdoeken, zodat ze de nodige aandacht krijgen om ervoor te zorgen dat ze schoon zijn. Wanneer u handdoeken droogt, zorg er dan voor dat u alleen handdoeken droogt om inconsistent drogen te voorkomen en gebruik de matige warmte-instelling.

Door te zorgen voor een goede hygiëne van uw bad- en hamamdoeken, kunt u mogelijk de verspreiding van ziektekiemen en bacteriën onder familieleden en bezoekers voorkomen.

About The Author