Eenvoudige gids voor de beste laptop voor gaming

Er zijn verschillende belangrijke functies die nodig zijn om de beste game-ervaring op laptops te bieden.

GRAFISCH:

De beste laptop voor gaming heeft de beste, snelste en nieuwste graphics. Als je een laptop overweegt om te gamen, controleer dan zeker of je de nieuwste grafische kaart / chipset hebt. Controleer ook de specificaties van de laptop om te zien of je de grafische kaart van je laptop indien nodig kunt upgraden (dit is standaard op de meeste laptops).

Enkele van de beste grafische chipsets zijn NVIDIA, ATi Mobility Radeon 9700, Intel’s Graphics Media of ATi’s Mobility FireGL V3200.

NVIDIA grafische chipsets hebben geïntegreerde grafische kernen die aanzienlijk intelligenter zijn dan elke andere geïntegreerde chipset van welke andere fabrikant dan ook die momenteel op de markt is en ideaal zijn voor 3D-games.

Met de ATI Mobility Radeon 9700 grafische chipset kan uw laptop een breed scala aan functies uitvoeren, waaronder 3D, HDTV, mobiele videobewerkingsstudio en grafische processor. Bovendien is de Radeon 9700 niet alleen een grafische kaart van hoge kwaliteit, hij levert ook betere prestaties en bespaart tegelijkertijd batterijvermogen.

Andere populaire grafische chipsets zijn Trident S3, STMicro, 3D Labs, Matrox en SIS.

RAM:

RAM is een cruciale factor bij het verkrijgen van de beste Laptop voor grafisch werk. Simpel gezegd, RAM, of Random Access Memory, verwijst naar het aantal programma’s dat u op uw laptops kunt uitvoeren zonder langzame vertragingen te ervaren. 512 MB RAM is optimaal voor serieuze gamers omdat het de grote hoeveelheid geheugen mogelijk maakt die nodig is om de grafische afbeeldingen te draaien die nodig zijn voor gaming. Kortom, meer RAM komt overeen met een betere laptop om te gamen. Sommige laptops zijn uitgerust met maximaal 2 GB RAM! RAM is essentieel voor het uitvoeren van videobeelden, 3D en gaming in het algemeen.

Laptops hebben ook iets dat dedicated video-RAM (VRAM) wordt genoemd, dat meestal wordt geleverd met een grafische kaart (ATI Radeon, NVIDIA GeForce, enz.) En zijn eigen geheugen in MB heeft, namelijk 32 MB, 64 MB en 128 MB. Dit is een speciaal type RAM dat door de videoadapters in de laptop wordt gebruikt en dat alleen afbeeldingen en afbeeldingen verwerkt. VRAM is vooral handig voor 3D-games. Tegenwoordig wordt de NVIDIA nForce beschouwd als een van de beste grafische kaarten.

Over het algemeen is de beste optie voor gamen om een ​​laptop te kiezen met de hoogste VRAM grafische kaart die je je kunt veroorloven. Een goede manier om erachter te komen welk geheugen je nodig hebt, is door de “Systeemvereisten” voor videogeheugenvereisten op de achterkant van je game- of mediasoftware-cd-hoesje of handleiding te lezen.

PROCESSOR / HARDE SCHIJF:

De beste laptop om te gamen heeft veel CPU-snelheid. Niets is vervelender dan midden in een spel te zitten en je computer vast te laten lopen of vast te lopen. De processor is het brein, of het centrum van uw computer, en de kwaliteit bepaalt hoe uw computer werkt. De snelheid van een processor wordt aangegeven in gigahertz (GHz). Hoewel er veel merken en soorten processors zijn, is een van de beste Intel Core 2 Duo die vandaag beschikbaar is. En de beste laptop voor gaming heeft snelheden van 2,4 GHz of meer.

Wat betreft de harde schijf, het is het beste om met een SATA te gaan. SATA, of Serial Advanced Technology Architecture, is het beste voor laptops, verbruikt minder stroom dan andere harde schijven en is niet beperkt tot een specifieke klokfrequentie. Controleer zeker de snelheid van de harde schijf, 7200 RPM is de snelste en beste voor een gaming-laptop.

SCHERM:

De schermspecificaties voor gaming-laptops spelen een belangrijke rol. Hoe groter hoe beter, het 17-inch breedbeeldscherm biedt een geweldige game-ervaring. De graphics voor 3D-games moeten resolutie en weergavekwaliteit kunnen verwerken.

Hoewel er meerdere schermresoluties zijn, is WUXGA de beste, wat staat voor Widescreen Ultra Extended Graphics Array en een schermresolutie heeft van 1920 x 1200 pixels (2.304.000 pixels) met een schermverhouding van 16:10.

Dus uiteindelijk is de beste laptop voor gaming een combinatie van graphics, RAM, processorsnelheid en schermweergave. Als u deze formule in gedachten houdt bij de aanschaf van uw gaming-laptop, krijgt u de ultieme game-ervaring.

Vandaag de dag wordt Dell beschouwd als de beste laptop voor gaming, zoals de Dell XPS M1730, die vol zit met alle optimale functies voor de beste game-ervaring. Het komt ook met een enorme verkoopprijs. In een wereld waar internet een enorme arena is waar veel verkopers en distributeurs strijden om uw bedrijf, moet worden opgemerkt dat u veel geld kunt besparen door retailers te vermijden en een gaming-laptop te gebruiken

About The Author