Mobiele autowasstraat voor grote franchisebedrijven voor autoverhuur

Als u dit jaar overweegt om uw klantenbestand voor mobiele wasbeurten uit te breiden, moet u misschien overwegen om te wassen bij autoverhuurbedrijven. Wat u zich misschien niet realiseert, is dat sommige autoverhuurbedrijven enorme bedrijven zijn waarbij elk verkooppunt, elke winkel of elke locatie eigendom is van het bedrijf. Maar er zijn grote rent-a-car-franchises waarbij elke locatie onafhankelijk eigendom is van en wordt geëxploiteerd en waar het eigenlijke bedrijf alleen grotere luchthavenlocaties mag bezitten.

Als je overweegt om grote autoverhuurbedrijven aan je klantenkring toe te voegen, wil je misschien wat meer te weten komen over het verhaal erachter voordat je het verkooppraatje ingaat. Welnu, als u zaken doet met Dollar en Thrifty Rent-A-Car, moet u begrijpen dat zij anders werken dan andere autoverhuurbedrijven. Zie je, Dollar en Thrifty hebben hetzelfde moederbedrijf. Ze hebben hun hoofdkantoor in Tulsa, OK.

Dollar is een interessant bedrijf met 441 vestigingen in 26 landen. Ze hebben ongeveer 100.000 auto’s in hun verhuurvloot in de VS. Ze werden in 1964 opgericht in Los Angeles, Californië. Ze werden in 1990 gekocht door de Pentastar Transportation Group. Samen met Thrifty Rent-A-Car, General Rent-A-Car en Snappy Rent-A-Car. Snappy werd in 1994 verkocht. Ze sloten General Rent-A-Car in 1993. General Rent-A-Car was vrijwel een duplicaat van de anderen en bevatte auto’s die niet van Chrysler waren. Toen ze op waren, werd het bedrijf gesloten.

Pentastar Transportation was een dochteronderneming van Chrysler om hen auto’s te verkopen om te concurreren met Hertz die eigendom waren van Ford en GM’s Rent-A-Car-acquisities uit de jaren 80. Chrysler nam afscheid van wat toen bekend stond als de Dollar Thrifty Automotive Group. Thrifty en Dollar zijn franchisegevers die hun merknamen in licentie geven aan onafhankelijke bedrijven. Dollar heeft meer dan 260 locaties in de voorsteden en is ook op de meeste grote luchthavens. Dollar verhuurt meestal alleen auto’s, minibusjes en pick-ups van DaimlerChrysler. De president, Gary Paxton, was ooit de eerste franchisenemer buiten de staat Californië. Hij leidde nu de hele Dollar Thrifty Automotive Group. Gary was ook een voormalig president van de ACRA – American Car Rental Association.

Thrifty Rent-A-Car heeft 1.300 locaties, die allemaal een licentie hebben in 58 landen. Ze hebben 60 dealercontracten om hun auto’s te verkopen nadat de mijlen zijn verlopen. Ze zijn van plan om tegen 2005 nog eens 300 autoverkooppunten te hebben. Thrifty en Dollar hebben veel plezier samen. Thrifty Rent-A-Car is goed voor 66% van zijn activiteiten op luchthavenmarkten en 34% op lokale markten in de voorsteden. De zuinige autoverkoop begon pas in 1999, maar heeft al 60 vestigingen en groeit snel. Thrifty heeft ook parkeerplaatsen op luchthavens gekocht in de VS en bezit er 40 met ongeveer 14.000 parkeerplaatsen. Veel van deze parken hebben een wasstraat om hun eigen goedkoop auto huren curacao te wassen, maar ook voor parkeerplaatsen voor klanten.

In sommige opzichten zijn ze een concurrent, en op andere manieren kan een mobiel autowasbedrijf voor hen wassen in hun dealers en kleine franchiseverhuurlocaties. Ze worden vaak genoemd in het Parking Professional News en bieden valetservice in bijna al hun structuren en olieverversingen in de meeste. Thrifty heeft geen carwashservices in PHX, Sandston VA, Milwaukee WI, Salt Lake City UT, geen van haar locaties in Texas, Chattanooga TN, Harrisburg PA, Raleigh NC en slechts de helft van haar parkeergarages in FL. U heeft nog minder olieverversingsdiensten. Dus er is een geweldige kans voor een mobiel autowasbedrijf om ze te onderhouden op veel van hun locaties die u ziet?

Nu kunt u zien waarom het belangrijk is om uw klanten te bestuderen voordat u de verkooppraatjes maakt. En als u een mobiel autowasbedrijf runt, is het de moeite waard om te zoeken naar wagenparkklanten die een groot aantal auto’s bezitten. Ik hoop dat u hier rekening mee houdt bij de groei van uw bedrijf in 2006.

About The Author