Meer dan 40 manieren om uw autoverzekeringskosten te verlagen

Er zijn meerdere artikelen met de titel “7 manieren om te besparen op autoverzekeringen” of “5 tips om uw autoverzekeringskosten te verlagen” enz., Maar zou het niet geweldig zijn om al die spaartrucs en kortingen op één plek te hebben? Hieronder vindt u zo’n lijst voor autoverzekeringen. Deze lijst is een uitgebreid overzicht van alle mogelijkheden om te besparen op autoverzekeringen in Canada en is samengesteld op basis van de resultaten van talrijke besprekingen met verzekeringsmakelaars en op basis van analyses van verschillende verzekeringsaanbiedingen.

1. Kijk rond: zoek, vergelijk en wissel van verzekeringsmaatschappij. Er zijn veel verzekeringsaanbieders en hun prijsaanbod voor dezelfde polissen kan heel verschillend zijn, gebruik daarom meerdere online tools en praat met verschillende makelaars, aangezien elk een beperkt aantal verzekeringsmaatschappijen dekt.

2. Bundel: heeft u een woning- en autoverzekering nodig? De meeste bedrijven bieden u korting als u ze samen bundelt.

3. Professioneel lidmaatschap: Bent u lid van een professionele organisatie (bijv. Certified Management Accountants of Canada of The Air Canada Pilots Association)? Dan bieden sommige verzekeringsmaatschappijen u korting.

4. Studenten: Alleen student zijn kan resulteren in studentenkorting.

5. Alumni: afgestudeerden van bepaalde Canadese universiteiten (bijv. University of Toronto, McGill University) komen mogelijk in aanmerking voor korting bij bepaalde verzekeringsmaatschappijen.

6. Werknemers / vakbondsleden: Sommige bedrijven bieden kortingen aan vakbondsleden.

7. Senioren: Veel bedrijven bieden speciale prijzen voor senioren.

8. Directe verzekeraars: Heeft u altijd met verzekeringsmakelaars / -agenten te maken gehad? Het verkrijgen van een polis van een directe verzekeraar (d.w.z. verzekeraars die via een callcenter of online werken) kan vaak goedkoper zijn (maar niet altijd) omdat ze geen agent / makelaarscommissie betalen voor elke verkochte polis.

9. Jaarlijkse versus maandelijkse betalingen: In vergelijking met maandelijkse betalingen, besparen jaarlijkse betalingen verzekeraars op administratieve kosten (bijv. Het verzenden van rekeningen) en daarom belonen ze u met lagere premies.

10. Loyaliteit: langer bij één verzekeraar blijven kan soms resulteren in een langetermijnkorting voor polishouders.

11. Jaaroverzicht: Herzie uw polissen en dekking elk jaar, aangezien er nieuwe kortingen van toepassing kunnen zijn op uw nieuwe levenssituatie als deze is veranderd.

12. Welkomstkorting: Sommige verzekeraars bieden een zogenaamde welkomstkorting.

13. Benchmark uw kosten: als u weet hoeveel andere consumenten zoals u betalen voor hun verzekering, kunt u de meest kostenvriendelijke verzekeringsaanbieders identificeren.

14. Eigen risico autoverzekering: Verhoog het eigen risico van uw autoverzekering als u denkt dat u in geval van een ongeval hogere vergoedingen voor schade kunt betalen. Dit is vooral geschikt voor meer ervaren automobilisten.

15. Tweede bestuurder zijn: slechts af en toe autorijden? Word een tweede drive in plaats van een hoofdbestuurder te zijn

16. Minimale dekking: Rijden met een oude auto zonder grote waarde? Krijg een minimale wettelijke dekking (voornamelijk aansprakelijkheid) zonder aanrijdingsschade (u bent nog steeds beschermd als u iemands auto beschadigt, maar schade aan uw auto wordt niet gedekt)

17. Minimale dekking: Rijdt u in een oude, goedkope auto? Krijg dan alleen een minimale dekking die wettelijk verplicht is (voornamelijk aansprakelijkheid) zonder dekking voor aanrijdingsschade (dekt geen schadekosten voor uw voertuig)

18. Maak gebruik van uw creditcard: controleer of uw creditcardverzekering een huurautobescherming biedt. Als u betaalt met een kaart die een verzekering heeft voor de bescherming van een huurauto, kunt u ongeveer $ 20 per dag besparen aan kosten voor afkoop eigen risico.

19. Maak gebruik van de dekking van huurauto’s: Als u vaak auto’s huurt en een autoverzekering hebt, moet u controleren of uw eigen autoverzekering de huurauto daadwerkelijk dekt. Als dit het geval is, kunt u besparen op alle kosten van de Collision Damage Waiver voor huurauto’s.

20. Huurauto berijder: Als uw bestaande autoverzekering uw huurauto niet dekt, kunt u deze vaak toevoegen als berijder (polisverlenging) voor $ 20-30 dollar per jaar. In vergelijking met $ 20 / dag die u zou betalen bij het huren van een auto, is het geen slechte deal!

21. Locatie, locatie, locatie: autoverzekeringskosten verschillen van provincie tot provincie (bijv. Verhuizen van Ontario naar Quebec zal uw verzekeringskosten zeker met de helft verminderen). Als u binnen een provincie verhuist, moet u controleren of er veranderingen zijn in de autoverzekeringskosten, en idealiter zou u moeten verhuizen naar een plaats waar de kosten lager zijn (bijvoorbeeld Burlington, Ontario heeft een van de hoogste autoverzekeringen in Ontario)

22. CAA-lid: CAA-leden: Bent u lid van de CAA? Sommige verzekeringsmaatschappijen belonen u met lagere verzekeringspremies, waaronder natuurlijk de CAA.

23. Dashboardcamera: Koop een dashboardcamera voor uw voertuig. Ook al levert het installeren van een dashboardcamera geen directe besparingen op (verzekeringsmaatschappijen bieden geen verzekeringskorting met betrekking tot dashboardcamera’s), maar het kan bewijzen dat je niet schuldig bent als dit het geval is bij een ongeval. Zo vermijdt u oneerlijke premieverhogingen.

24. Rijcursus: het succesvol afronden van een rit cursus wordt soms erkend door sommige verzekeraars en kan u helpen uw premies te verlagen.

25. Uw rijrecord verbeteren: heeft u een slecht rijrecord? Elke drie jaar worden eerder gemaakte tickets uit uw verzekeringsgeschiedenis verwijderd en kunnen uw verzekeringspremies omlaag gaan.

26. At-Fault-ongevallen: Heeft u in het verleden een aantal ongevallen meegemaakt waarbij u de schuld had? Met een beetje geduld (zes jaar zonder ongevallen) zal uw risicoprofiel verbeteren, zodat u weer kunt genieten van redelijke verzekeringspremies.

27. Leeftijd: Senior bestuurders genieten van lagere premies voor autoverzekeringen. Zo kunnen uw premies over meerdere jaren dalen.

28. Automerk en -model: kies verstandig uw auto, aangezien sommige automodellen gevoeliger zijn voor diefstal of zelfs een geschiedenis hebben met meer risicovolle bestuurders (bijv. Toyota Camry, Acura MDX, Toyota RAV4 en Honda Civic zijn meestal vrij duur om te verzekeren )

29. Goede student: Ja, goede cijfers kunnen veel positieve gevolgen hebben, en zelfs op de tarieven van uw autoverzekering! Bijv. één verzekeringsmaatschappij beloont studenten die jonger zijn dan 25 en goede cijfers hebben (gemiddeld cijfer B of hoger) met een korting van maximaal 25%.

30. Meerdere auto’s-bundel: bundel meerdere auto’s op één polis en uw tarief kan omlaag gaan

31. Antidiefstalsysteem: het installeren van een gecertificeerd antidiefstalsysteem in uw auto resulteert in een lager diefstalrisico en kan dus leiden tot verzekeringskortingen.

32. Winterbanden: Het hebben van winterbanden is belangrijk voor de rijveiligheid tijdens de winter, maar kan ook helpen om uw verzekeringspremies te verlagen.

33. Reparatiekosten: Kies een auto die in geval van schade minder kost om te repareren. De reparatiekosten voor bepaalde auto’s (bijvoorbeeld Mini Cooper of BMW) zijn hoger dan voor andere (bijvoorbeeld Ford Focus) en verzekeraars zijn zich daarvan bewust.

34. Claimgeschiedenis: Het bijhouden van een schone schadehistorie kan soms financieel beter haalbaar zijn dan het indienen van claims voor kleine reparaties van schade die kunnen leiden tot hogere premies. Als u contact opneemt met een verzekeringsmaatschappij / makelaar, kunt u erachter komen wat zinvol is.

35. Getrouwd zijn: in de meeste provincies heeft uw burgerlijke staat invloed op uw verzekeringspremies (behalve in Nova Scotia)

36. Korte afstand naar het werk: het vinden van een huis in de buurt van uw werkplek vermindert de afstand die u dagelijks naar uw werk moet rijden en resulteert dus in lagere verzekeringspremies.

38. Glasdekking: voor auto’s met goedkope voorruiten kan het voordeliger zijn om de glasdekking te laten vervallen, omdat u in combinatie met het eigen risico dat bij een ongeval moet worden betaald, meer zou betalen. Het is aan jou om te berekenen.

39. Kortingen voor gepensioneerden: Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden chauffeurs verschillende pensioenkortingen.

40. Handicap: Sommige bedrijven bieden kortingen voor mensen met een handicap.

41. Hybride voertuigen: Veel bedrijven belonen het besturen van een hybride voertuig met lagere verzekeringspremies.

42. Privégarage: het parkeren van uw auto op een veilige locatie (bijvoorbeeld een privé- of beveiligde garage) resulteert normaal gesproken in lagere verzekeringspremies bij autoverzekeringsmaatschappijen.

About The Author

Reply