Slowcooker Witte Bonen Soep

Er is pompoen, prei en spinazie naast witte bonen in deze warme, rijke en kleurrijke vegetarische soep. Het is een recept dat erg geschikt is voor de slowcooker. Het laat zien dat de slowcooker niet alleen voor grote stukken vlees is maar ook voor lekkere vegetarische recepten. Voor dit gerecht moet je ook pastinaak kopen.

Ingrediënten

  • 500 gram witte bonen
  • 2 theelepeltjes extra virgin olijfolie
  • 5 teentjes knoflook, dun gesneden/geperst
  • half theelepeltje rode peper schilfertjes
  • 1 flespompoen, geschild, ontpit en in kleine stukken gesneden
  • 1 of 1 halve pastinaak, in stukken gesneden
  • 3 takjes salie
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 theelepeltjesverse citroensap
  • 1 bosje spinazie
  • zout en peper
  • kurkuma

Bereiding

  1. Doe de bonen in een kom, vul deze met water en zet de kom in de koelkast. Laat deze voor minstens 8 uur weken. Giet en spoel ze daarna af.
  2. Doe de bonen in een sauspan en vul ook deze met water. Breng aan de kook en laat dit voor 10 minuten koken. Haal van het vuur af, giet het water af en spoel de bonen weer om.
  3. Pak de slowcooker en gooi daarin de bonen, olie, knoflook, kurkuma (kurkuma kopen kan je hier), peper schilfertjes, pompoen, pastinaak en salie. Doe hier 8 kopjes water bij. Kook het daarna voor 6 uur. Haal de deksel eraf en pak de salie eruit.
  4. Roer daarna het citroensap en de spinazie door het mengsel.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer met olijfolie en eventueel wat geraspte kaas.

About The Author

Reply