Wilt u een lichtgewicht sedumdak?

Bent u op zoek naar een lichtgewicht sedumdak? Bij NatureGreen hebben we twee lichtgewicht groendaksystemen voor u in de aanbieding! Beiden wegen slechts 45 tot 60 kg per vierkante meter wanneer ze verzadigd zijn met water, maar hebben nog wel een waterbergende capaciteit van 18 tot 35 liter per vierkante meter. De lichtgewicht sedumdaken zijn daardoor uitermate geschikt voor daken met een lagere draagkracht, maar brengen nog steeds dezelfde voordelen als een zwaardere variant met zich mee. U kunt bij ons kiezen voor lichtgewicht sedumtrays, welke ideaal zijn voor kleinere oppervlakten, of voor een lichtgewicht sedummat, wat onze meest verkochte variant is. Wat u ook kiest, bij NatureGreen adviseren we u graag!

Voordelen sedumdak

Bent u benieuwd naar wat nou eigenlijk de voordelen zijn van een sedumdak? Deze hebben met name te maken met de bijdrage van het dak aan de omgeving. Lichtgewicht sedumdaken bedekken uw dak met verschillende plantjes zoals sedum, mos, bloemen of grassen. Deze laag beschermt uw huis tegen erosie, verhoogt de isolatiewaarde en zorgt ervoor dat regenwater beter wordt afgevoerd. Daarnaast zorgt een sedumdak ook voor:

  • Verlaagd omgevingsgeluid en -temperatuur
  • Een bijdrage aan de lokale biodiversiteit
  • Meer weerbaarheid tegen klimaatverandering
  • Luchtzuiverende werking
  • Hogere waarde van uw woning

Allemaal goede redenen om te kiezen voor een sedumdak dus!

Prijs sedumdak

Dat klinkt misschien allemaal leuk en aardig, maar wat zijn nou de kosten van zo’n sedumdak? De prijs is afhankelijk van het soort dak wat u kiest, bijvoorbeeld lichtgewicht of standaard, of kant-en-klaar of een pakket wat uit meerdere lagen bestaat. Bij NatureGreen heeft u al een sedumdak vanaf €42 per vierkante meter: dit is voor de lichtgewicht sedummat. Onze duurste variant zijn de lichtgewicht trays, welke verkrijgbaar zijn vanaf €55 per vierkante meter. Deze zijn misschien wat prijzig, maar wel het makkelijkst aan te leggen!

U kunt de kosten van het dak nog wat omlaag brengen door te kijken naar de subsidiemogelijkheden. In veel gemeenten kunt u namelijk subsidie ontvangen voor de aanleg van een groen dak- soms wel tot 50% van de totale kosten! Dat wilt u natuurlijk niet laten liggen. Op de website van NatureGreen hebben we daarom een handig overzicht gecreërd waar u per gemeente kunt kijken wat de voorwaarden zijn en of u recht heeft op subsidie.

NatureGreen, altijd voordelig

Of u nou kiest voor een lichtgewicht of een standaard sedumdak, bij NatureGreen kiest u altijd voor kwaliteit. Wij zijn trots op onze sedumdaken en hebben de missie om alle grijze daken van Nederland om te toveren tot groene daken! Dit doen wij door onze klanten een persoonlijke service te leveren. Wanneer u bij ons een groen dak afneemt, verwerken wij deze bestelling zo snel mogelijk. U kunt zelf kiezen op welke dag wij het dak komen brengen, zodat u zeker weet dat het u uitkomt. Daarnaast maken wij gebruik van een eigen bezorgservice. Daardoor bent u niet afhankelijk van een externe partij. Dat is nog eens service! Daarnaast zijn wij pas tevreden, wanneer u dat bent. We hopen u gauw te mogen helpen bij NatureGreen!

About The Author